WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2014.09.02.

A büszkeség összeköt minket

Négy évvel ezelőtt az újpesti választók, vagyis Önök abban a megtiszteltetésben részesítettek, hogy bizalmat szavaztak nekem és munkatársaimnak, és megbíztak városunk irányításával.

Fontosnak tartom, hogy négy év elteltével – az őszi önkormányzati választások előtt – beszámoljak Önöknek, mi történt, mit végeztünk el, mit értünkel mi, újpestiek ebben az időszakban. Mindezt színes, olvasmányos kiadványokban szeretnénk összefoglalni az Önök számára.

Küzdelmes és mozgalmas négy év áll mögöttünk, nehéz gazdasági helyzetből indultunk, de vállalásaink túlnyomó részét sikerült megvalósítani. Ezt elsősorban az újpesti lokálpatriotizmusnak és az újpesti közösség erejének köszönhetjük.
 
Számomra nagyszerű élmény volt ebben a négy évben együtt dolgozni Újpestért a munkatársaimmal és Önökkel. Vállalom, hogy elfogult vagyok, de amit az elmúlt évek során megtapasztaltam, átéltem, azt röviden úgy tudom kifejezni, hogy Újpest a legjobbak városa.
 
 
Ezt éreztem amikor átadtuk az megújult a Szakrendelőnk, az új uszodát, a Tarzan™ Parkot, vagy amikor a Bajnok teraszon ünnepeltük együtt az olimpikonjainkat.
Újpest nagyszerű dolgokra képes, mert olyan emberek élnek itt, akik képesek együtt dolgozni a közös célok érdekében, akik hisznek egymásban, fi gyelnek egymásra, segítik és támogatják a közösséget.
 
Nekem sokat jelent a sport, mert semmi sem tanít meg jobban a hitre, az alázatra és a kitartásra. Mi, újpestiek olyanok vagyunk, mint a vérbeli sportolók: küzdünk, és soha nem adjuk fel. Ennek az erőfeszítésnek köszönhető, hogy ma van saját rendelőnk, Tarzan parkunk, Halassy uszodánk, önálló városgondnokságunk, saját kedvezmény-kártyánk, egyedülálló állatmentő szolgálatunk.
 
Mindezt arra az újpesti közösségre építettük, amelynek ereje és összetartása már-már legendás. Első kiadványunkban azokat a közös eredményeket vesszük sorra, amelyek leginkább erősítik az újpestiséget, azt az életérzést, büszkeséget, ami összeköt minket. Azt az életérzést, hogy Újpest az a hely, ahol szeretünk élni. 
 
 
Wintermantel Zsolt
Újpest polgármestere