WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2019.03.05.

Új tornaszobát kaptak az ovisok

Újpest Önkormányzata idén is folytatja a város iskoláinak és óvodáinak fejlesztését, felújítását. Ennek keretében kapott új tornaszobát és teljesen új hőszigetelést és homlokzatot a Királykerti Tagóvoda.

undefined

Az intézmény korábbi tornaterme az óvoda 1980-as építése óta nem esett át olyan mértékű felújításon, mint most. A szoba nem csak ki lett bővítve, de új hőszigetelést és homlokzatot is kapott, ezáltal a gyerekek egy sokkal tágasabb helységben mozoghatnak.

– Az óvodásoknak rendkívül nagy mozgásigényük van, amelyet eddig is igyekeztünk kielégíteni. Az átalakítás során az óvoda udvarán, a játszótéren, a focipályán, vagy kint a Semsey Parkban biztosítottuk a gyerekeknek a mindennapos mozgási lehetőséget. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre birtokba vehettük ezt a szép nagy tornatermet, ezzel az óvoda egy régi vágya vált valóra – nyilatkozta Szücs Judit, az intézmény vezetője.

Az átadóünnepségen Wintermantel Zsolt polgármester a város óvodáinak és iskoláinak fejlesztéséről beszélt.

– Folytatjuk az újpesti bölcsődék, óvodák és iskolák fejlesztését, a következő hónapokban megkezdjük a Nyár Óvoda teljeskörű felújítását. Ezt követően valamennyi bölcsődében és óvodában műfűvel borított játszóteret alakítunk ki – fogalmazott a polgármester.

(ujpest.hu)