WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2019.01.13.

Wintermantel Zsolt újévi beszéde

A polgármester újévi fogadáson elhangzott beszédét az alábbiakban olvashatják.

Újpest a jövőben is maradjon meg európainak, magyarnak és Újpestnek!

Idén új helyszínt választottunk ennek az ünnepi alkalomnak, mert megtehettük. Megtehettük, hiszen van már kellően nagy és a 21. századi Újpesthez méltó kulturális és rendezvényközpontunk. A tavalyi év, s egyben az elmúlt évek legfőbb sikere az, elkészült és megnyitotta kapuit az új vásárcsarnok, és fölötte ez a rendezvénytér. Hogy mekkora vállalkozás volt ez, akkor értjük meg igazán, ha felidézzük, hogy Újpesten utoljára 1972-ben nyílt új vásárcsarnok.

undefined


Minden alkalommal fontosnak tartom elmondani, hogy mi, újpestiek közösen álmodtuk meg az új piacot, hiszen a tervezése előtt és alatt is többször témája volt az Újpesti Párbeszédnek. Nagyon sokan, több ezren osztották meg a véleményüket, javaslataikat. Azt is mindenütt elmondom, hogy igazi csapatmunka volt ez az első pillanattól az utolsóig. Csapatmunka volt az alpolgármesterekkel, a képviselőkkel, a hivatal munkatársaival, és nem utolsó sorban az újpesti polgárokkal, akik a Párbeszédben vagy más fórumon hozzászóltak, aztán pedig türelmesen viselték az építkezés minden kényelmetlenségét.

A piac megnyitásán túl is történt sok más fontos dolog is a tavalyi év folyamán. Azokról sem szeretnék megfeledkezni, néhányat hadd emeljek ki. Átadtuk és a gyerekek birtokba vették a Bajza iskola új tornatermét, elkezdtük a Szilas Park nyugati oldalának fejlesztését, épül a Multisport 2 Bázis, épül a Fóti úti suli vadonatúj tornaterme, de büszkén szeretném itt is elmondani, hogy városunk elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat!

Most újabb nagy célok, feladatok, kihívások állnak előttünk, egy újabb korszak, amelyet Újpest meg akar nyerni.

Mint tudjuk, az újkor divatos figurája, a kozmoplita úgy gondolkodik, hogy „ott a hazám, ahol jó dolgom van”. Mi azonban máshogy állunk a világhoz. Mi azt mondjuk, itt a hazánk, itt az otthonunk, itt szeretünk élni. A lokálpatriotizmus lényege a hűség. Úgy vélem, ez a mi közösségünk morális alapja. Hűség az otthonunkhoz, a városunkhoz, a közösségünkhöz, egymáshoz. És ebből következik a mi közös ügyünk: Újpest. Ennek a közösségnek ez a morális alapja, ez adja tartását és erejét. Mi egyetértünk abban, hogy Újpest a jövőben is maradjon meg európainak, magyarnak és Újpestnek!


Van egy szép régi gondolat, amit kicsit átalakítva szoktam felidézni magamnak és munkatársaimnak is: „Ne azt kérdezd, mit adhat neked a városod, hanem azt, hogy te mit adhatsz a városodnak.”

Itt élek, újpesti vagyok, sokat kaptam ettől a várostól, ezért szeretnék még nagyon sokat tenni ezért a közösségért. Folytatni akarom azt a munkát, a közös építkezést, amit 2010-óta végzünk, folytatni akarom és az sem titok, hogy ugyanazzal a csapattal, amellyel az elmúlt években dolgozhattam.

Az Együtt Újpestért Összefogás létrehozói és megújítói erre bíztatnak és biztosítottak a támogatásukról. Én pedig örömmel és büszkén vállalom az újabb megmérettetést. Ismét indulok a polgármesteri megbízásért, és ha a választók újra megtisztelnek engem és a csapatomat a bizalmukkal, boldogan folytatjuk.

Várunk tehát mindenkit, aki velünk akarja építeni Újpestet, aki nagy célokat akar megvalósítani együtt, csatlakozzon az Együtt Újpestért Összefogáshoz. Ennek szellemében kívánok mindenkinek Boldog, sikeres újévet! Dolgozzunk tovább együtt Újpestért

 

(ujpest.hu)