WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2018.06.15.

Újpest verhetetlen!

Mint azt már minden bizonnyal valamennyien tudjuk, Újpest hatodik alkalommal viselheti büszkén a Legsportosabb Város címet. Az idei díjátadó ünnepséget június 8-án, a Corvin Hotelben tartották.

undefined

Az 1982-ben, Kanadából kiindult hagyomány hamar elterjedt egész Európában, közte Magyarországon is, ahol 1991 óta rendezik meg minden évben a Kihívás Napját.

Hazánk legnagyobb szabadidős sporteseményén ebben az évben 86 település, 221 tanintézmény, 16 tűzoltóparancsnokság, 83 munkahelyi csapat és országszerte 92 darab 3-1-2 meridiántorna-gyakorlóhely vett részt. 

A május 30-án megrendezett Kihívás Napjának Szent Istváni téri helyszínére egész nap, folyamatosan érkeztek a sportolni vágyók. Az érdeklődőket a kora reggeli órákban Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt, és a rendezvény nagykövete, a háromszoros világbajnok, és olimpiai bajnok sportoló, Gyurta Dániel köszöntötte. 

Az egész napos sporteseményen a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megmozgatta magát egy kicsit, ezzel is bizonyítva, hogy Újpest valóban a legsportosabb város. Az idei program záróakkordja a június 8-i, a Corvin Hotelben tartott díjkiosztó ünnepség volt. 

A Magyar Szabadidősport Szövetségének elnöke, Czene Attila büszkén mondta el, hogy a 2018-as Kihívás Napján több mint 700 ezren, összesen csaknem 58 millió percet mozogtak. A legjobbaknak járó elismeréseket Sárfalvi Péter, az EMMIutánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át.

(ujpest.hu)