WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2016.11.15.

Újpesten felavatták a bántalmazott állatok emlékhelyét

Az országban egyedülálló kezdeményezésként ma felavatták Újpesten a Szilas Családi Parkban a bántalmazott állatok emlékhelyét. Itt azok is elhelyezhetik mécseseiket, virágaikat, akik szeretett, már eltávozott négylábú társaikról szeretnének megemlékezni.

Az Állatmentő Liga és Újpest Önkormányzata közösen alakította ki a 6000 négyzetméteres szabadidőparkban a bántalmazott, megkínzott állatok emlékhelyét. Az emlékművet Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Pataki Gábor, az Állatmentő Liga, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője avatta fel. Az ünnepségen mécsest gyújtott Buchwald Milán, Újpest rendőrkapitánya, valamint több állatvédő szervezet, így a Rex Kutyaotthon Alapítvány, az Északpesti Kutyás Szolgálat, valamint a Tetovált Állatmentő Egyesület képviselője.

undefined


- Három évvel ezelőtt ezen a helyen alapította meg az Állatmentő Liga, az Újpesti Rendőrkapitányság és Újpest Önkormányzata az Állatvédelmi Járőrszolgálatot – mondta beszédében Wintermantel Zsolt. - A tapasztalat azt mutatja, hogy amit akkor közösen kitaláltunk, arra nagy igény van. A szolgálat eddig több mint 1000 alkalommal vonult ki bajba jutott állatokat menteni. Önkormányzatunk különös figyelmet fordít arra, hogy segítse a kulturált állattartást. Több kutyafuttatót is megépítettünk. Nem nagy dolog kampányunkkal azt szorgalmazzuk, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz kutyások és nem kutyások, elsimuljanak a néha köztük feszülő ellentétek. Remélem, hogy néhány év múlva már nem kell itt mécsest gyújtanunk, mert nem lesz olyan, aki bántalmazná az állatokat. Újpest legyen egy olyan hely, ahol senkit nem érhet erőszak, bántalmazás.

A bántalmazott állatok emlékhelye az Óceánárok utca mellett húzódó Szilas Családi Parkon belül a szabad kutyafuttató mellett található.

 

(ujpest.hu)