WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2016.07.06.

Különleges tanösvény nyílt a Farkaserdőnél

2016. július 5-én, kedden 11.30-kor ünnepélyes keretek között megnyitották azt az egyedülálló tanösvényt a Rex Állatszigeten, mellyel elősegíthető a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők rehabilitációja.

A Szent Ferenc Kórház szakemberei az „Út az egészséghez” program keretén belül Újpest Önkormányzatának összefogásával hozták létre az országban a második ilyen tanösvényt, mellyel intézményi kereteken kívül tudnak regenerálódni az érintett betegséggel élők és családtagjaik, továbbá egészségi állapotfelmérést is kapnak.

undefined

 

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a kóros elhízás és ezen betegségek következményei felelősek a korai halálozások több, mint feléért. A gyógyszeres ellátás mellett korábban nem volt olyan lehetőség, mely az érintettek egészségnevelését, valamint az egész család részére igénybe vehető programokat és helyszíneket biztosítana. A tanösvénnyel ezentúl kórházi kereteken kívül a nagy kockázatú, vagy betegségen átesett emberek hátteret kaphatnak az egészséges életvitelhez.

Az ünnepélyes átadón részt vett Dr. Cserháti Péter, Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója, Dr. Tomcsányi János, Kardiológiai Szakmai Kollégium professzora, Dr. Boda Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet erdészetvezetője, Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi Gyógyszervállalat vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója és Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

„Nagyszerű dolog jött létre ismét az összefogás eredményeként. A mai, felgyorsult világunkban kockára tesszük az egészségünket, majd azt próbáljuk megmenteni. Külön büszkeség, hogy Újpesten nyílik a második ilyen speciális tanösvény a gyönyörű Farkaserdő tövében, nem kórházi környezetben. Mindamellett hogy újabb lehetőség nyílik a mozgásra, a sportra, a szabadidős tevékenységre, még állapotfelmérésen is részt vehetnek az érintettek. Újpest a legsportosabb város!” – mondta el beszédében Wintermantel Zsolt, aki ezek után minden résztvevőnek megköszönte az együttműködést.

 

(ujpest.hu)