WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2015.06.29.

Újabb együttműködés

Újpest Önkormányzata és a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara szakmai együttműködési szerződést kötött június 26-án. Az együttműködés célja, hogy a tájépítész hallgatók tervezési feladataik során újpesti helyszíneken dolgozzanak, amelyhez az önkormányzat anyagi segítséget is nyújt.

undefined

A megállapodás mindenki számára előnyös. A hallgatók ötleteit és az általuk készített legjobb terveket városunk felhasználhatja majd a településfejlesztési projektekben is. A megszülető ötletek beépíthetőek Újpest fejlesztései közé, illetve az egyetem oktatási munkája Újpest hozzájárulása által kap támogatást.
A nyilatkozatot Mezősné Dr. Szilágyi Kinga, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar dékánja, valamint Wintermantel Zsolt, Újpest Polgármestere, Szesztai György főépítész jelenlétében írták alá.

Az Önkormányzat a közeljövőben a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszékével is hasonló, de célzottan urbanisztikai tematikájú megállapodást köt. Ezen lépésekkel Újpest városa az elkövetkező tanévben fontos egyetemi szintű városépítészeti tervezési helyszínné válik.

(ujpest.hu)