WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2015.05.05.

Újpest a legsportosabb város - Újabb ovifocipálya

Szép idő van, süt a nap, és Újpest a legsportosabb város! Az Aranyalma Óvoda - Kertvárosi Tagóvodában nagy az öröm még mindig, egészen május 4-e óta. Aznap adták át a legújabb újpesti ovifocipályát a gyerekeknek, akik a szalag átvágása után kiabálva, ujjongva lepték el a terepet.

Barna Péterné nagy örömmel köszöntötte a résztvevőket délelőtt tíz órakor a Fóti utcai óvodában. Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt köszöntő beszédében a gyerekekhez szólt, hiszen ez a nap róluk szól. Hozzátette, az önkormányzaton kívül a társasági adó felajánlásoknak, a helyi vállalkozóknak és az UTE-nek köszönhetően újabb pályát adhatnak ma át, s különös büszkeség mindannyiunknak, hogy az ovifocipályák 10 százaléka Újpesten található.

undefined


„Nagy lépés kis cipőben” – mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke. Így szól a szlogenjük, amelyhez felkérték Szolnoki Pétert és Földvári Gábort, írjanak egy dalt. A Bodzavirág Kórus közreműködésével felcsendültek a dallamok, és együtt énekelték a gyerekek Szolnoki Péterrel:

„Nagy lépés kis cipőben,
Egy játékként félidőben,
Labda, nadrág, póló, zokni,
Hajrá ovi, hajrá foci!”



Buzánszky Jenő ma lenne 90 éves. Úgy gondoltuk, annak örülne a legjobban, ha így ünnepelnénk meg a születésnapját, ezért szerveztük mára az átadási ceremóniát – mesélte dr. Molnár Andrea, aki az ünnepség végén, Wintermantel Zsolttal együtt avatta fel a pályát és adta át a gyerekseregnek. Az eseményen részt vett még Tahon Róbert jegyző, Ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendájának fia, és Őze Tibor is, az MLSZ képviseletében.

 

(ujpest.hu)