WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2014.10.17.

Az első szó a köszöneté

Vasárnap nagy fölénnyel újraválasztották Wintermantel Zsoltot Újpesten, aki a szavazatok 52,49 százalékát kapta. A város ismét kitett magáért, a részvétel a budapesti átlaghoz képest magas volt.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a KDNP jelöltje a 34 815 érvényes szavazatból 18 276 szavazatot kapott, a további voksokon még öt polgármesterjelölt osztozott. Wintermantel Zsolt erős testületet kapott: a 14 egyéni választókerületben 12 helyen győzött a Fidesz-Újpestért Egyesület képviselőjelöltje. A választást követően Wintermantel Zsolt megválasztott polgármestert, a Fővárosi Közgyűlés tagját kértük interjúra.

undefined

 

- Miként fogadta a választási eredményt?
- Örömmel és megnyugvással. Az első szó a köszöneté kell hogy legyen. Köszönöm mindazoknak, akik elmentek szavazni, az elmúlt négy év eredményeinek ismeretei alapján döntöttek Újpest további sorsáról, és személyemre, illetve az engem támogató képviselőjelöltekre voksoltak. Régi igazság ugyanis, hogy egy polgármester csak akkor tud dolgozni, ha a csapata is megvan hozzá. Az újpestiek megadták nekem ismét ezt a lehetőséget, köszönöm nekik. A sajtó nyilvánossága előtt szeretném megköszönni a számtalan segítőnek, a választás napján a szavazókörökben dolgozóknak egyaránt a helytállást.

- Minek tulajdonítja az abszolút többséget?
- Azt gondolom, az eltelt négy évben nagyon szoros kapcsolatban voltunk az újpestiekkel, folyamatosan kikértük és meg is fogadtuk a véleményüket, munkánk "nyitott könyv" volt. Azt hiszem, elég, ha az Újpesti Párbeszéd véleményeire utalok, de emellett a képviselők választókerületük jó ismerői is, szinte napi kapcsolatban állnak választóikkal. Úgy gondolom, hogy az elmúlt négy évben Újpesten sok minden történt, jó irányba mentek a dolgaink. Az itt élők akaratából megújítottuk a szakrendelőt, megépült a Halassy-uszoda, a négy évszakos sípálya, a Tarzan Park, a Szilas Park, megkezdődött a több évtizede épült lakótelepek zöld területeinek megújítása. Újpest adósság nélkül, eredményesen gazdálkodik, éppen ezért tudtunk hozzáfogni a felnőtt- és gyermek-háziorvosi rendelők felújításához, a járdák megújításához, illetve a Külső Szilágyi út és a Megyeri út találkozásánál kialakítandó közlekedési csomópont terveihez. Hamarosan épül az új piaccsarnok is, és halad a Görgey út felújítása. A stabil gazdálkodás több európai uniós fejlesztést is lehetővé tett, példaként a Bőrfestő Óvoda és a Homoktövis Bölcsőde kibővítését és felújítását említem most. Úgy tartom, Újpest erős és összetartó közösség, szabadtéri rendezvényeink is ezt célozzák, egyben jómagam vagy helyetteseim ilyenkor is megszólíthatóak vagyunk. Sokat dolgoztunk, és még több tervünk van, amelyeknek a megvalósításához a most megerősített bizalom nyomán neki is látunk.

- Miként értékeli a kampányt?
- Ilyen elsöprő győzelem után nincs politikus, aki hibát találna a kampányban. Mi az önkormányzat elmúlt négyévi munkáját, eredményeit felmutatva kértük a választók bizalmát a megkezdett munka folytatására. Tudatosan törekedtünk arra, hogy pozitív kampányt folytassunk. Erre az eredményeink feljogosítottak bennünket, és közeli jövőképünk is van, amelyet bemutattunk. Választási ígéreteink vállalhatóak. Tartózkodtunk attól, hogy valós vagy vélt politikai ellenfeleinkkel foglalkozzunk, lejárassuk, kedvezőtlen színben tüntessük fel őket, miközben mi jócskán kaptunk hideget- meleget a kampány ideje alatt.

- Az elmúlt ciklus alpolgármesterei és képviselői mind-mind bizalmat kaptak az egyéni választókerületekben a választás során. Minek tulajdonítja ezt?
- Sok munka és számos eredmény van a képviselőjelöltek sikere mögött. Többségük évtizedek, illetve sok év közéleti munkájával, annak eredményeivel vállalta a személyes megmérettetést. A választók pedig a szavazataikkal méltányolták az eredményeket. Így stabil többséggel folytatódhat a képviselő-testületi munka, a húsztagú testületben tizenhárom képviselő mindenképpen a polgármester támasza.

- Melyek a közeli jövő feladatai?
- Újpesten jogerőssé váltak a választási eredmények, nincs akadály a képviselő-testület alakuló ülése előtt. Terveink szerint erre a jövő hét elején sor kerül, a választási bizottság elnöke kiosztja a mandátumokat, a testület tagjai esküt tesznek, és javaslatot teszek a munkámat segítő alpolgármesterek személyére. Kialakul a bizottsági struktúra. Folytatódhat az érdemi munka, amit az újpestiek tapasztalni fognak, hiszen épül a körforgalom a Nádor utcánál, folytatódik a Görgey út felújítása, telepítjük a térfi gyelő kamerákat, folytatódnak a járdafelújítások. Megkezdődik a jövő évi költségvetés háttérmunkája, a főbb prioritások megfogalmazása. S ne tagadjuk, év végéhez közeledve már az Újpesti Karácsonyi Vásár és számtalan program megszervezésére is gondolnunk kell a Találkozzunk többször! jegyében.

 

(ujpest.hu)