WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
2014.10.02.

Az ország egyik legnagyobb bölcsődéje

Október 1-jén hivatalosan is átadták az uniós forrásból és önkormányzati önrészből negyven férőhellyel bővített Homoktövis Bölcsődét.

 Az intézmény két új épületszárnnyal egészült ki, ezáltal az ország egyik legnagyobb bölcsődéje lett. A beruházást az indokolta, hogy Káposztásmegyeren sok kisgyermekes család él. A kibővített intézményt dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Wintermantel Zsolt polgármester közösen adták át.

 

 A jeles eseményen városvezetők, több önkormányzati képviselő, bölcsőde- és óvodavezető, iskolaigazgató, valamint dr. Tahon Róbert jegyző is részt vett.

undefined


Az átadó nem mindennapi módon vette kezdetét, ugyanis az Újpesti Bölcsődei Dolgozók Shubidoo Wap Női Kórusának jókedvű műsora nyitotta meg az eseményt. Wintermantel Zsolt e vidám produkció után szólt a város fejlődéséről. A polgármester a kórusra utalva úgy fogalmazott, ilyen közösségben csak jó kezekbe kerülhetnek a gyerekek. Rámutatott arra is, hogy ez a beruházás uniós támogatásból és saját erőből együttesen valósult meg.

Külön megköszönte az Újpesti Városgondnokság munkáját, nélkülük ugyanis nem készülhetett volna el a bővítés. - Célunk, hogy további bővítésekre kerüljön sor. Újpest elég erős ahhoz, hogy ezt a célt meg is valósítsa a jövőben - mondta a polgármester.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rögtön személyes gondolataival kezdve azt mondta, ritkán vehet részt ilyen családias avatón.

- Mindig öröm egy átadás vagy egy bővítés, hiszen mutatja, hogy ahol ez megvalósul, ott az emberek szívesen vállalnak gyereket, építenek jövőt. Újpesten pedig mindehhez adott a környezet.

Hozzátette egyúttal: az országban több mint hatezer új bölcsődei férőhelyet s ezzel együtt ezer új munkahelyet hoztak létre, az erre fordított keret huszonnyolcmilliárd forint.

Az államtitkár végül kitért arra is, hogy a gyest három évre állították vissza, a gyed-extra bevezetésével tizenkilencezer (!) anyuka térhetett vissza dolgozni, ezzel összhangban van a bölcsődei férőhelyek bővítése.

Az ünnepségen dr. Rétvári Bence és Wintermantel Zsolt közösen vágták át a szalagot, majd Nagy István alpolgármester mondott köszönetet szülőknek, gyerekeknek, a Városgondnokságnak és mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy ez a bővítés megvalósulhasson.

(ujpest.hu)