WINTERMANTEL ZSOLT

Nekem Újpest a város. Közösségünk akár a család, erőt és kitartást ad, hogy közösen többet tehessünk: Együtt Újpestért!
Aug.31
Kezdődik: 2014.08.31 14:30 Végződik: 2014.08.31 15:30

Könyvbemutató és dedikálás, augusztus 31-én, vasárnap 14 óra 30 perckor a Károlyi parkban

Közel harmincéves barátság és írói múlt eredményeként született meg az egykori Könyves-gimnazisták, Hencsei Pál és Fericsán Kálmán most megjelent, Újpesti olimpikonok című könyve.

Az Újpest Lexikonba készítettem jegyzeteket a sportolókról, amikor volt szerencsém megismerkedni Hencsei Pállal, aki mostanra nagyon jó barátom és szerzőtársam lett – meséli eme egyedülálló gyűjtemény történetét Fericsán Kálmán, a könyv társszerzője.

 

undefined


A könyv közel ötszáz újpesti olimpikon sportpályafutását mutatja be egészen 1896-tól, az újkori olimpia kezdetétől. Olimpiák és sportágak szerint kategorizálva ismerkedhetünk meg Újpest kiválóságaival. A négyszáz oldalas gyűjteményben a sportemberek lexikális bemutatásán kívül érdekes történetek, anekdoták festenek színes képet a nagy múltú újpesti sportélet kiemelkedő eredményeiről. A könyv értéke továbbá, hogy számszerűen mutatja be: a körülbelül kétezer, olimpiára kijutott magyar sportoló közül ötszázan újpesti sportolóként vettek részt.

 

A könyv megvásárolható a Városnapokon, az Újpest Márkabolt Szent István téren lévő faházában 3990 forintért.

 

A jelen kiválóságai a könyvet dedikálják is, mégpedig augusztus 31-én, vasárnap 14.30-kor a Károlyi parkban. Találkozhatunk Berki Krisztiánnal, Kozák Danutával,Tibolya Péterrel, Krajnyák Zsuzsannával és Dani Gyöngyivel is.

 

Ajánló sorok

 

Nagy örömmel ajánlhatom ezt a remek könyvet a kedves olvasóknak, újpestieknek és nem újpestieknek egyaránt. Nem titkolt célunk volt, hogy ezzel a kiadvánnyal is tovább erősítsük az újpestiek közösségét, az itt élők egészséges lokálpatriotizmusát. Meggyőződésem, hogy minden város legfőbb erőforrását az ott élő emberek jelentik, és minél erősebb a közösség összetartozása, annál sikeresebb lesz a város.

 

Ez a könyv újabb bizonyítéka annak, hogy Újpest legendás város, amit nem kis mértékben éppen legendás sportolóinak, így a könyvben szerepelő olimpikonoknak is köszönhetünk. Fontos tehát, hogy megőrizzük a magunk és az utókor számára emléküket és azokat a kiváló eredményeket, amelyeket újpesti színekben elértek.

 

Köszönet nekik az erőfeszítésekért, amelyek révén sikeressé váltak, és sikeressé tették városunkat. És köszönet a könyv szerzőinek, hogy mindezt megörökítették.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek a lila-fehér legendák világában!

 

Hajrá, Újpest! –írja a könyvet ajánlva Wintermantel Zsolt polgármester

Könyvbemutató és dedikálás:
Augusztus 31-én,vasárnap, 14 óra 30, Károlyi park

 

(ujpest.hu)